Tentokrát pro vás máme ukázku izolace střechy reflexně izolační nátěrem. Střechu jsme nejdříve umyli, odstranili co největší množství mechů a lišeje (co nám IPA dovolila) a znovu umyli. Poté jsme pro větší jistotu a hydroizolaci natřeli kritická místa (čtěte jako všechny rohy) hydroizolačním nátěrem s vysokou pružností. Následně přišel na řadu reflexně izolační nátěr, který bude v létě odrážet sluneční energii zpět do atmosféry a místnosti těsně pod střechou budou tak v letních měsících obyvatelné. Ne, že by v nich teď nikdo nebydlel ale ruku na srdce, kdo v létě neprožívá probdělé a propocené noci, jako by nežil. To se ale v tomto domě již dít nebude a pokud bude zákazník využívat klimatizaci, ani se o vedrech nedozví. Klimatizování bude v takovém případě také mnohem pohodlnější a spotřebuje znatelně menší množství elektrické energie.

Důležité je, že se přes den ve střešní krytině a materiálem pod ní nenaakumuluje teplo, které by potom v noci „vytápělo“ místnosti pod sebou.

Neposlední výhodou aplikace reflexně izolačního nátěru je výrazné prodloužení životnosti samotné krytiny, nátěr odolává kyselým dešťům, je UV stabilní a také napomáhá hydroizolovat celou plochu střechy.

Řekněte sami. Nepůsobí poslední fotografie tak trochu magicky? 🙂

× Spojte se s námi!